Bryllupsfotograf Jylland – Fotograf til bryllup i Østjylland https://www.bryllupsfotografjylland.dk Fotograf til bryllup i Jylland - Bryllupsfoto og bryllupsbilleder Mon, 09 Nov 2020 17:52:44 +0000 da-DK hourly 1 https://wordpress.org/?v=5.5.4 https://www.bryllupsfotografjylland.dk/wp-content/uploads/cropped-bryllupsbilleder-danmark-1-32x32.png Bryllupsfotograf Jylland – Fotograf til bryllup i Østjylland https://www.bryllupsfotografjylland.dk 32 32 Hvordan planlægger man et bryllup? https://www.bryllupsfotografjylland.dk/hvordan-planlaegger-man-et-bryllup Mon, 09 Nov 2020 16:55:55 +0000 http://www.bryllupsfotografjylland.dk/?p=51900 Hvordan planlægger man et bryllup? Når du skal giftes, så er der et hav af spørgsmål, der skal besvares i forhold til, hvor og hvordan brylluppet skal holdes. Der er mange ting, der skal besluttes og efterfølgende planlægges. For at lette denne overvældende mængde af beslutninger og planlægning, kan du med fordel nærlæse denne guide, […]

Indlægget Hvordan planlægger man et bryllup? blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
Hvordan planlægger man et bryllup? Når du skal giftes, så er der et hav af spørgsmål, der skal besvares i forhold til, hvor og hvordan brylluppet skal holdes. Der er mange ting, der skal besluttes og efterfølgende planlægges. For at lette denne overvældende mængde af beslutninger og planlægning, kan du med fordel nærlæse denne guide, som har til formål at give dig god inspiration til, hvordan du lettest kommer igennem planlægningen og gennemførslen af jeres store dag.

Skal du være gæst til et bryllup, vil du også kunne finde svar på nogle af de mange spørgsmål, der kan være i den forbindelse. Du vil også kunne finde inspiration til, hvordan du kan agere bedst muligt før og under et bryllup.

Se flotte billeder fra Aarhus her

Hvordan planlægger man et bryllup?

Vigtige spørgsmål, der skal besvares omkring bryllup

Inden den mere detaljerede planlægning af jeres bryllup kan sættes i gang, er der nogle store og generelle spørgsmål, som I skal tage stilling til først.

Inden du deltager som gæst ved en polterabend eller ved selve vielsen og/eller festen, så vil der også være nogle tvivlsspørgsmål, som det ville være rart at få svar på. Uanset om du selv skal giftes, eller du skal være gæst ved et bryllup, så vil du have gavn af at gennemse denne oversigt og samling af gode råd og inspiration.

Gode lokationer til bryllup i Aarhus

Bryllupsfotograf Jylland

Hvordan planlægger man et bryllup?

Man kan gribe den store planlægning an på flere måder. Den mest overskuelige måde at gøre det på er ved at følge denne lille punktvise strategi:

 • Lav en forventningsafstemning, hvor I ender med et fælles kompromis
 • Budgettet
 • Læg en overordnet plan for: hvornår, hvor, og sammen med hvem
 • Gå i gang med at planlægge detaljerne
 • Så har i på et tidligt tidspunkt i planlægningen nogle fælles rammer at arbejde indenfor. Så kan I hurtig på
 • lagt en dato, et sted for vielsen og et sted for festen.
 • Dernæst kommer detailplanlægningen i forhold til for eksempel følgende:
 • Antal gæster
 • Menuen
 • Oppyntningen
 • Eventuelle indslag ved festen
 • Fotografen
 • Bryllupsrejsen
 • Når I herefter har styr på den overordnede masterplan, så giver det jer noget ro, og I kan planlægge mere ned i detaljerne.
 • Der er stadig en masse ting, der skal besluttes, og som I også bør have styr på i så god tid som muligt.
 • Dermed beholder I overblikket, og I kan få klaret det hele punkt for punkt.

LÆS ARTIKLEN: Valg af bryllupsfotografer

Hvordan planlægger man et bryllup?

Hvor kan en bryllup holdes?

Der er slet ingen faste regler om, hvor et bryllup kan holdes. Det gælder både i forhold til vielsen, receptionen og festen. En vielse kan finde sted på et rådhus, i en kirke eller ude i det fri. Det kræver bare, at der er truffet en aftale om det med en giftefoged eller en præst. Når det kommer til bryllupsfesten, så kan den afholdes hvor som helst.

Afhængigt af, hvor mange gæster der skal med til festen, så kan den enten holdes hjemme i privaten, i haven, i et festlokale, på en båd, en strand eller ude i skoven. I afgør selv, hvilket sted der egner sig bedst til netop jeres fest. Tal jer frem til, hvor I allerhelst vil fejre jeres store dag sammen med venner og familie.

LÆS ARTIKLEN: Anerledes kjoler til brylluppet

Bryllupsfotografering

Hvad koster det at holde et bryllup?

Der er hverken en øvre eller en nedre grænse for, hvad et bryllup kan koste. Nogle vælger at holde omkostningerne ned på et minimum, og andre giver den fuld skrue på udgifterne. I skal på et ret tidligt tidspunkt i planlægningen sørge for at koordinere jeres forestilling om, hvad jeres bryllup skal koste.

I gennemsnit vil et bryllup koste et sted mellem 50.000 og 75.000 kr. Det kan dog sagtens koste langt mindre eller langt mere. Det er jer, der sætter grænsen for, hvad jeres budget kan bære.

Det kommer meget an på, hvordan I holder jeres bryllup, og hvor mange penge I har lyst til at bruge på det. Antallet af gæster, lokalet og menuen er med til at sætte prisen pr. gæst og dermed den samlede pris for hele pakken.

Desuden kommer der flere udgifter ud over selve festens menu. Det kan være sådan noget som:

 • Tøj og sko
 • Oppyntning
 • Drikkevarer
 • Bryllupskage
 • Invitationer, bordkort og takkebreve
 • Musik
 • Indslag
 • Bryllupsfotograf
 • Frisør og make up
 • Dansekursus
 • Køretøj
 • Bryllupsrejse

Det løber lynhurtigt op, derfor er det vigtigt at have et budget at holde jer til, så udgifterne kan holdes i snor.

Bryllupsfotografer

Hvor meget vin skal der beregnes til festen?

Det kan være lidt svært at beregne, fordi der typisk vil blive serveret flere typer af vin og drikkevarer i det hele taget i løbet af sådan en dag og aften. Som en tommelfingerregel kan du beregne cirka 1-2 flasker vin pr. gæst. Har I mulighed for selv at indkøbe drikkevarerne til festen, så kan der spares mange penge ved det. Desuden vil mange forhandlere være villige til at tage uåbnede flasker retur.

Hvilke gaver kan vi ønske os til brylluppet?

Der vil ofte blive givet lidt større gaver til et bryllup, og ofte vil de være relateret til noget med at stifte et nyt fælles hjem. Det kan siges at være et levn fra tidligere tider, hvor det reelt forhold sig sådan, at det unge par skulle til at have deres første fælles hjem. Selv om det ofte ikke forholder sig sådan i dag, så hænger det lidt ved, at der bliver givet nogle fælles gaver til parret, og at det typisk er nogle ting, der er til den fornuftige side.

Det er fint at lave en ønskeliste – den må bare endelig ikke få karakter af en bestillingsliste. Det er ikke særlig charmerende eller romantisk.

Hvilke gaver kan vi ønske os til brylluppet?

Skal I have en fotograf ved brylluppet?

Mange vælger at hyre en professionel fotograf til deres bryllup. Det giver da også rigtig god mening at gøre det. Der er nemlig tale om en helt særlig dag, hvor der foregår rigtig mange ting. Alt dette er guld værd for parret at kunne se tilbage på i de efterfølgende år. Dels sker der så meget, og dels er det svært for parret at opleve alt det, der foregår omkring dem.

Desuden kan de jo ikke se sig selv udefra, og det er endnu en god grund til at få taget nogle gode billeder. Det er en stor fordel at have en professionel fotograf til at tage de billeder. Dels vil vedkommende kunne tage nogle bedre billeder, og dels vil han eller hun ikke være en del af festen.

I kan naturligvis altid bede en af jeres gæster om at agere fotograf, men dels har vedkommende gæst ikke det rigtige udstyr eller erfaring til at tage de sublime billeder, og de kan ikke gøres om. Og dels kan det være en lidt ærgerlig tjans at blive pålagt, når man er gæst ved et bryllup.

Det koster selvfølgelig også noget at hyre en fotograf, men det er alle pengene værd. I kan så beslutte, om I skal have en fotograf til at tage billeder i løbet af hele dagen, eller om I vil plukke dele af pakken ud.

Skal I have en fotograf ved brylluppet?

Når du er inviteret til bryllup

Er du den heldige modtager af en bryllupsinvitation, så kan der opstå tvivl om mange ting. Det kan være sådan noget som for eksempel:

 • Hvad er dresscoden?
 • Hvad skal jeg give i gave, og hvad skal den koste?
 • Hvad er kutyme ved et bryllup?
 • Hvordan med polterabend?

Der findes ingen konkrete og entydige svar på disse spørgsmål, men her kan du få lidt guiding i forhold til
dem.

Bryllupsfotograf Viborg

Hvilket tøj skal du have på til et bryllup?

Da der kan holdes bryllup på mange forskellige måder, så vil der også være flere måder, du kan klæde dig på som gæst ved et bryllup. På nogle invitationer vil der stå, hvordan dresscoden er. Er der ikke anført noget om det, så er du mere frit stillet i forhold til tøj. Her kan du tage hensyn til, hvor festen skal holdes. Er det et finere sted, skal dit tøj matche det.

Er der tale om et havebryllup, så er det fint med noget pænt sommertøj, som dog er mere festligt end det, du har på til hverdag. Det ses dog gerne, at ingen kvindelige gæster har en hvid kjole på, og at alle mandlige gæster har lange bukser og pæne sko på.

Hvilket tøj skal du have på til et bryllup?

Hvad kan du give i gave til et brudepar?

En bryllupsgave vil typisk være en fælles gave til de to hovedpersoner. Størrelsen på gaven kan afhænge af flere ting. Almindeligvis vil de gæster, som er tættest på den ene eller den anden eller begge parter, give de største og de dyreste gaver. Du kan med fordel koordinere niveauet ved at forhøre dig hos nogle af de øvrige gæster. Så kan I lægge jer nogenlunde på det samme niveau.

Hvem holder tale ved et bryllup?

Alle gæster er velkomne til at holde en tale til brudeparret eller til en af parterne. I forhold til traditionerne så vil først brudens far og derefter brudgommen holde en tale. Herefter kan de tætteste gæster følge efter med en tale, og endelig er ordet frit for samtlige gæster.

Ønsker du at holde en tale, rundsende en lejlighedssang eller komme med et andet indslag i løbet af festen, så giv et praj til festens toastmaster, så vil han eller hun koordinere de forskellige indslag og fordele dem, så de passer til aftenens forløb og de forskellige retter.

Hvem holder tale ved et bryllup?

Hvem laver en æresport?

Ifølge traditionerne kan det enten være nogle naboer eller nogle af deltagerne til den kommende fest, der laver og opsætter en æresport rundt om parrets hoveddør. Det er også kutyme, at det foregår om natten, inden parret kommer ud om morgenen og opdager den. Den skal gerne være en overraskelse for parret.

Hvorfor klippes der et stykke af gommens sokker?

Når de mandlige gæster ved et bryllup samler sig og danner ring omkring brudgommen, når brudevalsen er overstået, så er det en meget gammel tradition. Symbolsk betyder det, at manden nu ikke længere har mulighed for at rende ud og ”gøre sine hoser grønne” hos andre kvinder. Udtrykket betyder at bejle til en kvinde. Det skulle et bryllup jo meget gerne afskære ham fra.

Hvorfor klippes der et stykke af gommens sokker

Hvem arrangerer en polterabend?

Det er typisk sådan, at det er de kvinder, der skal med til brylluppet, der arrangerer kvindens polterabend, og på sammen måde i forhold til mandens polterabend. Er der tale om et par, hvor begge parter er af samme køn, så vil det typisk være fordelt sådan, at deres respektive familie og venner slår sig sammen om hver deres polterabend. Det kan være hvem som helst af deltagerne, der er initiativtager til løjerne.

Kirkebrylluppet

Når en vielse foregår i en kirke, så vil det foregå efter nogenlunde samme koncept. Der skal pyntes op, der skal vælges nogle salmer, og præsten skal holde tale og velsigne brudeparret. Det meste af det, der skal ske, klarer kirkens ansatte, men brudeparret kan have en vis indflydelse på det, der sker. Der skal holdes nogle møder, hvor det aftales i detaljer og øves, hvordan hele ceremonien og så videre kommer til at forløbe.

Parret kan for eksempel få indflydelse på følgende:

 • Valg af salmer
 • Tillæg til vielsesritualet og talen
 • Dekoration
 • Personlige løfter fra parret til hinanden

Som gæst ved et kirkebryllup møder du op i ordentlig tid og finder en passende plads i kirken. Typisk vil det være sådan, at de respektive familier og venner sidder i hver sin side af kirken, og at de tætteste familiemedlemmer sidder tættest på alteret.

Når brudeparrets indgangsmusik lyder fra orglet, rejser alle gæsterne sig op, mens parret langsomt går op til alteret. Alternativt går bruden med sin far eller en anden nærtstående op til alteret, hvor gommen venter på sin brud. Herefter sætter gæsterne sig ned igen.

Efter vielsen spilles udgangsmelodien, og gæsterne rejser sig igen og bliver stående, indtil parret er gået forbi den enkelte bænk. Så går alle ud i række efter brudeparret. Når alle er ude af kirken kastes ris eller lignende efter brudeparret. Det skal symbolisere håb om stor frugtbarhed. Herefter er det almindeligt, at der bliver stillet op til familiefoto foran kirken.

Indlægget Hvordan planlægger man et bryllup? blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
Hvilke lokationer er gode til bryllupsbilleder i Aarhus? https://www.bryllupsfotografjylland.dk/lokationer-til-bryllupsbilleder-aarhus Wed, 16 Sep 2020 22:33:56 +0000 http://www.bryllupsfotografjylland.dk/?p=51890 Man siger, at Aarhus er smilenes by, og skal du giftes i eller i nærheden af Aarhus, så vil der nok ikke være nogen ende på de lykkelige smil. Der er mange smukke og specielle steder i Aarhus, som vil egne sig perfekt som lokation for et bryllupsbillede. Aarhus og omegn har nemlig det hele. […]

Indlægget Hvilke lokationer er gode til bryllupsbilleder i Aarhus? blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
Man siger, at Aarhus er smilenes by, og skal du giftes i eller i nærheden af Aarhus, så vil der nok ikke være nogen ende på de lykkelige smil. Der er mange smukke og specielle steder i Aarhus, som vil egne sig perfekt som lokation for et bryllupsbillede.

Aarhus og omegn har nemlig det hele. Derfor skulle det være nemt nok at finde det helt perfekte scenarie til at danne baggrund for jeres bryllupsbilleder.

Anderledes brudekjoler Billeder af brudesko og herresko til bryllup Billeder af brudebuketter og blomsterpynt til bryllup En billigere bryllupsnat

Hvilke steder kunne det være?

I og omkring Aarhus by er der flere velegnede steder for den type billeder. Der er nemlig både by, havn, strand, skov og helt særlige omgivelser. Inde i midtbyen er der for eksempel:

 • Åen
 • Middelalderkvarteret
 • Kunstmuseet Aros
 • Latinerkvarteret 
 • Den Gamle By i Aarhus
 • Antikmuseet 

Går du uden for centrum af Aarhus, vil du kunne bruge sådan nogle steder som disse:

 • Havnen
 • Stranden
 • Den uendelige bro
 • Tivoli Friheden
 • Isbjerget
 • Moesgaard Museum
 • Botanisk Have
 • Marselisborg Skov
 • Marselisborg Dyrehave

Du kan naturligvis finde mange flere smukke og spektakulære steder at få skudt dine bryllupsbilleder i or uden for Aarhus.

Hvilken lokation skal I vælge?

Der er meget store forskel på de steder, der er nævnt her. Om du skal vælge det ene eller det andet sted – eller et helt tredje, kan afhænge af mange ting. I skal naturligvis være enige om lokationen, og det skal passe perfekt til jer. Der er også den mulighed, at i kan plukke et par af stederne ud og få taget billeder flere steder.

Jeres valg kan afhænge af jeres stil og jeres smag, og det kan også være jeres bryllupsoutfit, der kan være tungen på vægtskålen i forhold til, om det skal være det ene eller det andet sted, der bliver jeres sted i Aarhus.

Det kan jo også være, at der er et helt særligt sted i Aarhus, som I har et særligt forhold til. Måske er det oplagt at lade fotograferingen foregå der? Det kan også være, at der er et sted, som har en symbolsk betydning i forhold til jer. 

Det er i hvert fald ikke smukke og særlige omgivelser, der mangler i og uden for Aarhus. I finder næppe et større udbud af perfekte baggrunde for et helt specielt set-up. I kan eventuelt se nogle eksempler på nogle tidligere bryllupsfotos fra Aarhus hos jeres fotograf. Han eller hun vil sagtens kunne rådgive jer, når det gælder om at finde jeres sted til at tage bryllupsbilleder.

Læs også:

Indlægget Hvilke lokationer er gode til bryllupsbilleder i Aarhus? blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
Anderledes brudekjoler https://www.bryllupsfotografjylland.dk/anderledes-brudekjoler Fri, 05 Jan 2018 22:01:09 +0000 http://www.bryllupsfotografjylland.dk/?p=1050 Den klassisk-romantiske brud, har en smuk, romantisk og hvid brudekjole på til sit bryllup. Anderledes brudekjoler – Der kan være mange årsager til at vælge en anderledes brudekjole. Som beskrevet i introduktionen, kan det være for at følge traditionen om at den hvide brudekjole ikke må bruges til mere end første gang man skal giftes. […]

Indlægget Anderledes brudekjoler blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
Den klassisk-romantiske brud, har en smuk, romantisk og hvid brudekjole på til sit bryllup.

Anderledes brudekjoler – Der kan være mange årsager til at vælge en anderledes brudekjole. Som beskrevet i introduktionen, kan det være for at følge traditionen om at den hvide brudekjole ikke må bruges til mere end første gang man skal giftes. Skal du giftes anden gang, er du derfor den brudetype du kan læse mere om her, som man kalder anden-gangs-bruden og her foreskriver traditionen et lidt anderledes brudekjolevalg end første gang.

Læs mere om bryllup i Danmark her.

Det kan også være at du gør det fordi du er den brudetype, man kalder en Diva-brud og det betyder ikke nødvendigvis at du er en Hollywood-diva, men blot at du har nogle motiver med din brudekjole, som handler om at understrege, at du er en lidt anderledes type, på en god måde.

Billeder af anderledes brudekjoler

Leder du efter inspiration til anderledes brudekjole, inden du skal ud og kikke og prøve brudekjoler i en brudekjolebutik, så prøv at se vores online fotoalbum her på bryllup.dk

Klik her for at komme ind og se billeder af anderledes brudekjoler nu

Sparetips til billige og anderledes brudekjoler

En af de ting, der kan gøre det meget billigt at have en anderledes brudekjole er, at mange ganske enkelt vælger en klassisk gallakjole eller lignende selskabstøj. Det er ikke umuligt at finde en virkelig smuk og romantisk kjole, som du kan blive gift i, selvom det ikke er en brudekjole, til under det halve af hvad en almindelig brudekjole koster.

Ekstra smart er det jo så også, at du kan bruge kjolen igen bagefter til pæne selskaber, nytårsaften og lign.

Indlægget Anderledes brudekjoler blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
Billeder af brudesko og herresko til bryllup https://www.bryllupsfotografjylland.dk/billeder-brudesko-herresko-bryllup Fri, 05 Jan 2018 21:42:51 +0000 http://www.bryllupsfotografjylland.dk/?p=1048 Billeder af brudesko og herresko til bryllup Selvom der er mange billeder, kunne vi stadig godt tænke os nogle billeder af fodtøj til gommen – altså herresko – rigtig gerne nogle der er lidt specielle. Sparetips til billige brudesko Du bør købe dine brudesko samtidig med din brudekjole og herretøjet, både så det matcher men […]

Indlægget Billeder af brudesko og herresko til bryllup blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
Billeder af brudesko og herresko til bryllup

Selvom der er mange billeder, kunne vi stadig godt tænke os nogle billeder af fodtøj til gommen – altså herresko – rigtig gerne nogle der er lidt specielle.

Sparetips til billige brudesko

Du bør købe dine brudesko samtidig med din brudekjole og herretøjet, både så det matcher men også så du har tid til at gå det lidt til inden brylluppet.

Som du kan se i artikel om at købe brudesko, anbefaler vi at du køber dem 3 måneder før jeres vielse.

Vi har også nogle gode sparetips til billige brudesko her og hvis du læser artiklen, kan du sagtens spare 1.000 kr. på jeres sko til brylluppet!

Indlægget Billeder af brudesko og herresko til bryllup blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
Billeder af brudebuketter og blomsterpynt til bryllup https://www.bryllupsfotografjylland.dk/billeder-brudebuketter-blomsterpynt-bryllup Fri, 05 Jan 2018 21:32:21 +0000 http://www.bryllupsfotografjylland.dk/?p=1040 Billeder af brudebuketter – og gode sparetips Mange vælger at lave deres brudebuket selv, for at spare penge, men du skal altså være rigtig dygtig for at lave en brudebuket, som ligner dem på billederne. Vælg måske i stedet for at følge nogle af vores andre sparetips både til brudebuketten og andre blomster til brylluppet […]

Indlægget Billeder af brudebuketter og blomsterpynt til bryllup blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
Billeder af brudebuketter – og gode sparetips

Mange vælger at lave deres brudebuket selv, for at spare penge, men du skal altså være rigtig dygtig for at lave en brudebuket, som ligner dem på billederne.

Vælg måske i stedet for at følge nogle af vores andre sparetips både til brudebuketten og andre blomster til brylluppet og så køb en måske en lidt billigere men stadig en buket fra en dygtig blomsterbinder. Folk, som arbejder i blomsterbutikker, har ofte den erfaring, private mangler.

Se flotte billeder af smukke brudebuketter her.

Billeder af andre blomster og pynt til bryllup

Der er mange andre typer blomster, du måske gerne vil se inspirationsbilleder af inden dit bryllup.

Der er eks. gommens knaphulsblomst, som gerne skal matche brudebuketten – og i øvrigt vælger mange også at lade toastmaster, bestman og forlover bære en knaphulsbuketter!

Så er der også brudepigebuketter, som er en “mini-brudebuket” til brudepigen. Uanset om jeres brudepige er en lille pige eller en voksen kvinde, bør hun have en brudepigebuket, som blot er en lille udgave af brudens buket.

Manger leder også efter ideer og billeder af borddekorationer – ofte er borddekorationerne lavet ud fra samme farver og blomster, som brudebuketten.

Sidst, men ikke mindst, er der også alle blomsterne der skal pynte kirken og feststedet.

Læs mere om fotografering af bryllupper her.

Indlægget Billeder af brudebuketter og blomsterpynt til bryllup blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
En billigere bryllupsnat https://www.bryllupsfotografjylland.dk/en-billigere-bryllupsnat Fri, 05 Jan 2018 21:16:26 +0000 http://www.bryllupsfotografjylland.dk/?p=1036 Så snart du har regnet jeres bryllupsbudget ud…. Så snart du har regnet jeres bryllupsbudget ud og du ved du måske bliver overrumplet af uforudsete gebyrer og omkostninger her og der, så er der måske ikke penge nok til at bestille indlogering til brudeparret på bryllupsnatten i bryllupssuiten eller et andet ekstra specielt sted. Sandheden […]

Indlægget En billigere bryllupsnat blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
Så snart du har regnet jeres bryllupsbudget ud….

Så snart du har regnet jeres bryllupsbudget ud og du ved du måske bliver overrumplet af uforudsete gebyrer og omkostninger her og der, så er der måske ikke penge nok til at bestille indlogering til brudeparret på bryllupsnatten i bryllupssuiten eller et andet ekstra specielt sted. Sandheden er at det er ikke hvor du tager hen der gør din bryllupsnat ekstra speciel! Du behøver faktisk ikke tage nogen steder hen for at gøre jeres bryllupsnat til en uforglemmelig og værdsat oplevelse.

Læs mere om kommerciel fotografering her.

Fotograf i Jylland

Du og din forlovede

Du og din forlovede har helt sikkert et sted I bor eller skal bo sammen. Der er noget helt specielt over den måde I første gang kommer hjem på som mand og kone og der er ikke noget bedre tidspunkt for dette end på jeres bryllupsnat! Bare sørg for at gommen bærer bruden over dørtrinnet hvis det er mulig!

Skal i bruge en dygtig bryllupsfotograf i Sønderjylland?

Hvis I tilbringer bryllupsnatten derhjemme

Hvis I tilbringer bryllupsnatten derhjemme og gerne vil gøre noget helt specielt, så overvej om I skal have en flaske vin eller champagne og en let anretning leveret. Du kan også dekorere dit hjem eller værelset så det ligner noget fra et sted hvor I gerne ville tage hen den nat, so f. eks. en tropisk strand eller et sneklædt bjerg.

At tage hjem efter festen er måske ikke det helt rigtige for jer

At tage hjem efter festen er måske ikke det helt rigtige for jer. Hvis du og din forlovede godt kan lide at være udendørs, så overvej at campere den nat! Det kan være en rigtig spændende og tæt måde at være sammen på den første nat I er mand og kone; at putte sig sammen alene i et telt udenfor!

Og til sidst må du ikke glemme ”bed & breakfast” stederne

Og til sidst må du ikke glemme ”bed & breakfast” stederne. Disse små hyggelige steder er særprægede og perfekte for to der genre vil tilbringe en særlig nat sammen. Det er ikke ofte at et par der har tilbragt natten i en ”bed & breakfast” ikke har haft et dejligt minde fra stedet og værten. Disse steder koster også betydeligt mindre end hotelværelser!

Læs også om professionelle bryllupsfotografer i Vestjylland her.

Måske har du alligevel sat næsen op efter at leje et sted til overnatning på bryllupsnatten

Måske har du alligevel sat næsen op efter at leje et sted til overnatning på bryllupsnatten, men kan ikke finde pengene til det i budgettet. Tænk så over om der er en slægtning der kunne tænke sig at give jer en speciel bryllupsgave og forære jer en overnatning i et hotelværelse som en bryllupsgave. Det er jo en enestående gave de kan give jer og som I vil sætte stor pris på for evigt.

Indlægget En billigere bryllupsnat blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
Fratag ikke dine gæster en god oplevelse med en dårlig toastmaster https://www.bryllupsfotografjylland.dk/fratag-ikke-dine-gaester-god-oplevelse-daarlig-toastmaster Fri, 05 Jan 2018 21:02:10 +0000 http://www.bryllupsfotografjylland.dk/?p=1033 Du er måske fristet til at slippe nemt om ved det og bede forloveren om også at være toastmasteren Du er måske fristet til at slippe nemt om ved det og bede forloveren om også at være toastmasteren. Hvis din forlover er din bedste ven og du holder meget af ham, så kan det måske […]

Indlægget Fratag ikke dine gæster en god oplevelse med en dårlig toastmaster blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
Du er måske fristet til at slippe nemt om ved det og bede forloveren om også at være toastmasteren

Du er måske fristet til at slippe nemt om ved det og bede forloveren om også at være toastmasteren. Hvis din forlover er din bedste ven og du holder meget af ham, så kan det måske være svært at se at han måske ikke er den bedste person til jobbet. Du bliver nødt til at have helt klare forventninger til din toastmaster til dit bryllup. Når du helt ved hvad dine forventninger er, så kan du holde alle de kvaliteter du vil have din toastmaster skal have, op mod de personer der er i betragtning, så du kan vælge den allerbedste toastmaster.

Læs mere om professionel bryllupsfotografering her.

Når du vælger en toastmaster

Når du vælger en toastmaster, så vælger du også den person som sætter stemningen ved festen. Han eller hun bør have en god fornemmelse for gæsterne ved festen og skal samtidig have styr på den tidsplan som du og din forlovede skal følge gennem hele festen. De som har haft succes med opgaven, har sørget for at forberede sig i god tid og har hæftet sig ved detaljer angående gæsterne, hvilken rækkefølge begivenhederne, sang og taler kommer i samt andre relevante detaljer. Er der nogen på din liste over mulige kandidater, som er grundig nok og som vil yde lidt ekstra for at forberede din fest?

Læs mere om internationale bryllupper her.

Alle disse noteringer og lister er altafgørende for at toastmasteren gør et godt job

Alle disse noteringer og lister er altafgørende for at toastmasteren gør et godt job. Navne skal huskes, introduktionsrækkefølgen og hvornår de enkelt ting skal foregå dikterer hvor let og glidende din fest vil forløbe. Kun de der forstår hvordan dette forgår og vil påtage sig opgaven seriøst, bør overvejes.

En god toastmaster er taktfuld uanset hvad der sker

En god toastmaster er taktfuld uanset hvad der sker. Han elle hun bør aldrig komme med upassende, irrelevante eller personlige vittigheder. Deres job er at sørge for alt forløber glat, at gæsterne føler sig godt tilpasse og eliminere alle former for spændinger der kunne have påvirket bruden og gommen.

Nogle gange vil toastmasteren være nødt til at bryde in i akavede situationer

Nogle gange vil toastmasteren være nødt til at bryde in i akavede situationer eller at sørge for taler og skål ikke bliver for lange, for at sørge for at festen forløber glat. Find én der har gode færdigheder med mennesker og som kan lave glidende overgange mellem flere forskellige situationer.

Mød Danmarks bedste bryllupsfotograf her.

Det er en meget vigtig beslutning at vælge en toastmaster til din fest. Du lægger faktisk hele festens forløb i denne ene persons hænder. Lav så klogt et valg som muligt, så du og din nye ægtefælle ikke får dårlige minder fra jeres bryllupsdag eller noget der skal bæres over med.

Indlægget Fratag ikke dine gæster en god oplevelse med en dårlig toastmaster blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
Gode råd til bryllupsforberedelserne https://www.bryllupsfotografjylland.dk/gode-raad-til-bryllupsforberedelserne Mon, 11 Sep 2017 06:55:42 +0000 http://www.bryllupsfotografjylland.dk/?p=1005 Gode råd til bryllupsforberedelserne Forventningens glæde er som bekendt størst, men det kan også være meget stressende at planlægge et bryllup. Her får du fem gode råd til at holde styr på forberedelserne. Tillykke! I skal giftes. Det store spørgsmål er blevet stillet, forlovelsesringen er kommet på fingeren, og datoen for den store dag er […]

Indlægget Gode råd til bryllupsforberedelserne blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
Gode råd til bryllupsforberedelserne

Forventningens glæde er som bekendt størst, men det kan også være meget stressende at planlægge et bryllup. Her får du fem gode råd til at holde styr på forberedelserne.

Tillykke! I skal giftes. Det store spørgsmål er blevet stillet, forlovelsesringen er kommet på fingeren, og datoen for den store dag er blevet fastlagt.

Men kort efter glædesrusen har lagt sig, begynder travlheden måske at melde sig: Hvad skal I have styr på? Når I mon det hele? Bliver det hele, som I forventer?

Det kan være meget stressende at planlægge en så stor begivenhed som bryllup, og netop derfor er der også folk, der gør en hel karriere ud af at planlægge bryllupper.

Men du kan sagtens gøre det selv, det gælder bare om at få skabt sig et overblik over forberedelserne. Her får du vores fem bedste råd til hvordan:

 • Uddelegér til familie og vennerEt bryllup er en stor fest, og det er derfor næsten helt umuligt at stå for hele planlægningen selv. Sørg derfor for at få uddelegeret nogle af alle forberedelserne til din partner, familie og venner.

  Nogle kan for eksempel stå for maden og fotografen, mens andre kan stå for lokale, musik og bryllupskage. Nogle kan have svært ved at uddelegere opgaver og vil helst stå for det hele selv, men på den måde bliver ventetiden kun fuld af stress og bekymring i stedet for sommerfugle i maven.

 • Find inspiration

Er du helt idéforladt til, hvordan dit bryllup skal se ud?

Er du helt idéforladt til, hvordan dit bryllup skal se ud? Tag en dag ud af kalenderen og køb en masse bryllupsmagasiner, hvor du kan finde inspiration, tips og tricks. Der findes også utallige blogs, hvoraf en af de bedste er Bryllupsuniverset.dk, hvor du kan lade dig inspirere og få gode råd til forberedelserne. Apps som Pinterest er også en nærmest uudtømmelig kilde til bryllupsinspiration.

 • Sæt deadlines

Der er rigtig mange ting, der skal forberedes, før et bryllup, og man kan langt fra nå det hele på en måned. Derfor er det en rigtig god idé at gå i gang omkring et år i forvejen og sætte forskellige deadlines undervejs. Det kan for eksempel se sådan her ud:

 • Ti måneder før: Reservér fotograf og band og selskabslokale
 • Ni måneder før: Find en blomsterhandler
 • Otte måneder før: Bestil invitationer
 • Syv måneder før: Bestil bil og bryllupskage
 • Seks måneder før: Jakkesæt, brudekjole og vielsesringer
 • Fem måneder før: Bestil bryllupsrejse
 • Tre måneder før: Send invitationer ud, bestil tid til hår og make-up
 • To måneder før: Bestil menu og læg bordplan
  En måned før: Skriv taler og køb morgengaver

Tilbage til bryllupsfotograf Jylland her.

Indlægget Gode råd til bryllupsforberedelserne blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
Sådan foregår et bryllup https://www.bryllupsfotografjylland.dk/saadan-foregaar-bryllup Thu, 27 Oct 2016 16:29:15 +0000 http://www.bryllupsfotografjylland.dk/?p=975 bryllupsritualet Klokkeringning fra kirketårnet indleder bryllupsritualet. Herefter spiller organisten indgangsmusik, imens bruden går ind i kirken. Når hun er kommet ind synger alle en indgangssalme. I er selv med til at vælge de salmer, som synges i kirken. Efter den første salme hilser præsten fra alteret, beder en bøn og læser nogle udvalgte tekster fra Bibelen. […]

Indlægget Sådan foregår et bryllup blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>

bryllupsritualet

Klokkeringning fra kirketårnet indleder bryllupsritualet. Herefter spiller organisten indgangsmusik, imens bruden går ind i kirken. Når hun er kommet ind synger alle en indgangssalme. I er selv med til at vælge de salmer, som synges i kirken.

Efter den første salme hilser præsten fra alteret, beder en bøn og læser nogle udvalgte tekster fra Bibelen. Efter endnu en salme begynder selve vielseshandlingen.

bryllupsfoto-1-357 bryllupsfoto-1-356 bryllupsfoto-1-355 bryllupsfoto-1-354 bryllupsfoto-1-353 bryllupsfoto-1-352 bryllupsfoto-1-351 bryllupsfoto-1-350 bryllupsfoto-1-349 bryllupsfoto-1-348 bryllupsfoto-1-347 bryllupsfoto-1-346 bryllupsfoto-1-345 bryllupsfoto-1-344 bryllupsfoto-1-343 bryllupsfoto-1-342 bryllupsfoto-1-341 bryllupsfoto-1-340 bryllupsfoto-1-339 bryllupsfoto-1-338 bryllupsfoto-1-337 bryllupsfoto-1-336 bryllupsfoto-1-335 bryllupsfoto-1-334 bryllupsfoto-1-333 bryllupsfoto-1-332 bryllupsfoto-1-331 bryllupsfoto-1-330 bryllupsfoto-1-329

Vielseshandlingen

Vielseshandlingen bliver indledt med præstens tale til brudeparret. I kan enten træde frem foran alteret eller vente med det til efter talen. Talen kan både indeholde forkyndelsen af Guds kærlighed og en mere personlig tale til jer.

Efter talen kommer tilspørgslen, hvor I begge skal svare ja to gange. Først spørger præsten jer hver især, om I vil tage den anden til ægtefælle. Med svaret ja forpligter I jer på ægteskabet i borgerlig og juridisk forstand. 

Derefter spørger præsten, om I vil elske og ære i medgang og modgang, indtil døden skiller jer ad. Dette spørgsmål handler om forholdet mellem jer som par og afspejler det kristne menneskesyn.

Når I begge har sagt ja til hinanden, siger præsten: Så giv hinanden hånd derpå. Og med sin hånd på brudeparrets hænder forkynder præsten derefter, at brudeparret nu er rette ægtefolk. Med denne handling er brudeparret juridisk set viet til hinanden. Tilspørgslen kan afsluttes med, at I giver hinanden ringe på.

Bøn og velsignelse

Præsten afslutter vielseshandlingen med en bøn og ved at velsigne jer. I knæler ved alteret, og med sine hænder på jeres hoveder beder præsten for jer og afslutter med fadervor og velsignelsen. Derefter kan I rejse jer og sætte jer tilbage på jeres pladser.

Det er denne sidste del af vielseshandlingen, der er den særligt kirkelige del. I kirken bliver den juridiske vielse suppleret ved, at I som ægtepar modtager Guds velsignelse. 

Afslutning

Efter vielseshandlingen synges endnu en salme. Vielsen slutter med, at I sammen går ud af kirken under udgangsmusikken. Herefter kan familie og venner følge efter og ønske tillykke.

Se mere om bryllupper i forskellige steder i Danmark herunder:

Indlægget Sådan foregår et bryllup blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
Planlæg jeres bryllup https://www.bryllupsfotografjylland.dk/planlaeg-jeres-bryllup Thu, 27 Oct 2016 16:22:28 +0000 http://www.bryllupsfotografjylland.dk/?p=940 Planlæg jeres bryllup Planlæg jeres bryllup – De ting som oftest bliver overset i planlægningen er også en meget vigtig detalje. Det er nemlig let at glemme at brylluppet ikke kun skal være noget særligt for du og din kommende mand eller kone, men det skal også være uforglemmeligt for jeres gæster. Det er vigtigt ikke […]

Indlægget Planlæg jeres bryllup blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>
Planlæg jeres bryllup

Planlæg jeres bryllup – De ting som oftest bliver overset i planlægningen er også en meget vigtig detalje. Det er nemlig let at glemme at brylluppet ikke kun skal være noget særligt for du og din kommende mand eller kone, men det skal også være uforglemmeligt for jeres gæster. Det er vigtigt ikke at glemme gæsterne som har en særlig plads I jeres liv og som måske har rejst langt for at deltage.

bryllupsfoto-1-326 bryllupsfoto-1-382 bryllupsfoto-1-381 bryllupsfoto-1-380 bryllupsfoto-1-379 bryllupsfoto-1-378 bryllupsfoto-1-376 bryllupsfoto-1-375 bryllupsfoto-1-374 bryllupsfoto-1-373 bryllupsfoto-1-372 bryllupsfoto-1-371 bryllupsfoto-1-370 bryllupsfoto-1-368 bryllupsfoto-1-367 bryllupsfoto-1-366 bryllupsfoto-1-365 bryllupsfoto-1-364 bryllupsfoto-1-363 bryllupsfoto-1-70 bryllupsfoto-1-362 bryllupsfoto-1-361 bryllupsfoto-1-360 bryllupsfoto-1-359 bryllupsfoto-1-358 bryllupsfoto-1-357 bryllupsfoto-1-356 bryllupsfoto-1-355 bryllupsfoto-1-354 bryllupsfoto-1-353 bryllupsfoto-1-352 bryllupsfoto-1-351 bryllupsfoto-1-350 bryllupsfoto-1-349 bryllupsfoto-1-348 bryllupsfoto-1-347 bryllupsfoto-1-346 bryllupsfoto-1-345 bryllupsfoto-1-344 bryllupsfoto-1-343 bryllupsfoto-1-342 bryllupsfoto-1-341 bryllupsfoto-1-340 bryllupsfoto-1-339 bryllupsfoto-1-338 bryllupsfoto-1-337 bryllupsfoto-1-336 bryllupsfoto-1-335 bryllupsfoto-1-334 bryllupsfoto-1-333 bryllupsfoto-1-332 bryllupsfoto-1-331 bryllupsfoto-1-330 bryllupsfoto-1-329 bryllupsfoto-1-328 bryllupsfoto-1-327

Hvis I medregner jeres gæsters oplevelse af dagen i planlægningen, så er I samtidig også sikre på at alle vil mindes jeres store dag med glæde, og at de vil snakke om den i lang tid fremover.

Husk tilbage på de fester du har været med til – store som små. Hvor følte du dig særligt velkommen, hvor hyggede du dig mest og med hvad? Hvilken fest snakker I stadig om I jeres omgangskreds og familie? Brug de elementer som I synes bedst om fra de forskellige fester og sæt dem sammen til jeres uforglemmelige bryllup.

8 ting, der får gæsterne til at huske jeres bryllup:

 1. Bestil en sanger til at komme i kirken og syng for jeres gæster. Det kan være en stor oplevelse med smuk sang og musik i kirkerummet. Du kan også bruge det som overraskelse til din tilkommende.
 2. Hold jeres bryllup et smukt eller anderledes sted. Lad gæsterne få en oplevelse i et anderledes lokale, et gammelt teater eller på et smukt slot.
 3. Gør noget ekstra ud af bordekorationerne og blomster. Smukke blomster, pynt, hjemmelavede bordkort. Listen er lang og unikke ting giver gæsterne noget at se på og tale om under middagen.
 4. Find et godt band som kan få jeres gæster ud at danse. Lad jeres gæster more sig med god musik og dans til den lyse morgen.
 5. Gør noget ekstra ud af middagen – hvis der er noget folk husker, så er det god mad.
 6. Find en konditor, der kan levere en fantastisk kage. Flotte kager er bare noget særligt og imponerende og jeres gæster vil huske både smagen og synet. Bliv for eksempel inspireret af disse fantastiske Disney bryllupskager.
 7. Tag gode parbilleder af jeres gæster og send dem sammen med takkekortet, så de kan mindes jeres store dag og hvor fine de selv var.
 8. Gift bags! Meget amerikansk, men også meget fin idé. De kan for eksempel bruges, hvis jeres gæster overnatter på hotel, så kan I lave en aftale med hotellet om at de stiller de små overraskelser på gæsternes værelser. De kan også bruges, hvis I holder både reception og bryllupsfest. Så kan receptionsgæsterne få en lille ekstra ting med hjem, når de går. (Planlæg jeres bryllup)

Hyr en bryllupsfotograf!

Det er en god ide at tage billeder af gæsterne, der parvis forlader kirken. Også det traditionelle billede af familien på begge sider er sjove at have, måske ikke i morgen, men om mange år. Det kan være sjovt at informere ­gæsterne om jeres særlige hashtag som f.eks. og bede dem tagge jer, når de lægger billeder på deres instagramprofiler. I kan også sagtens bede gæsterne beholde mobilerne i lommen, fordi I synes, det er vigtigere, at de er til stede lige nu og her – og at I har en fotograf, der tager smukke billeder, der senere vil blive delt.

 • #bryllup
 • #bryllupsplanlægning
 • #bryllupsbilleder
 • #bryllupsfotograf
 • #instagram
 • #fotograf

Festmusik til bryllup

Et bryllup er en svær fest, fordi der ofte både er unge og ældre med – der sjældent har samme musiksmag. Det kan være en god ide at hyre et band, der appellerer til begge aldersgrupper, og som desuden er med til at skabe en god stemning. Herudover må man aldrig spare dj’en væk og tro, at man får det samme resultat ved at lave en kickass playliste på mobilen. En god dj kan være det bedste kort, du har på hånden for at det bliver en vellykket fest. (Planlæg jeres bryllup)

Vielsesringe

Vielsesringe er for livet og vi har erfaringen og ekspertisen til at hjælpe jer med at få de helt rigtige. På vores værksted har vi 4 erfarne guldsmede og vi designer og fremstiller både unikke og klassiske ringe. Håndsmedede vielsesringe i 14 karat guld. Få designet et unikt sæt vielsesringe. Kontakt guldsmeden og hør om design og pris.

en smuk oplevelse for brudeparret

Et Bryllup skal være en smuk oplevelse for brudeparret, og en uforglemmelig bryllupsfest for alle gæsterne. Lad os skræddersy Deres bryllupsarrangement, så De får den bedste kombination af mad og vin, musik og underholdning inden for Deres valgte budgetramme. Vore bryllups menuforslag er ment som inspirationskilde.

EN UFORGLEMMELIG DAG

En bryllupsfest skal være stemningsfyldt, appellere til alle sanser og skabe glæde.
Vi tager os gerne af alt fra den indledende planlægning af jeres bryllupsfest til overnatning for gæsterne. Vi udvikler menuen til bryllupsfesten i tæt samarbejde med jer, og kokkene sætter en ære i at opfylde ethvert af jeres ønsker. Vores festlokaler har en unik stemning, og vores tjenere vil gøre deres bedste for, at I får en uforglemmelig bryllupsfest. (Planlæg jeres bryllup)

Indlægget Planlæg jeres bryllup blev vist første gang den Bryllupsfotograf Jylland - Fotograf til bryllup i Østjylland.

]]>